Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over MT010

Een meet & greet met kunstenaar en maker van “Rome’dam” Gyz La Rivière
Op woensdag 6 december kregen de leerlingen van MT010 bezoek van niemand minder dan de Rotterdamse kunstenaar en maker van het stripboek “Rome’dam” Gyz La Rivière.

De leerlingen zijn dit blok gestart aan een multidisciplinair project: “Rotterdam in beeld”. In 5 weken gaan de leerlingen in groepjes een eigen performance maken vanuit zang, dans en/of spel. Als inspiratiebron maken ze gebruik van het Rotterdams stripboek “Rome’dam” van Gyz.
Het was dan ook wel erg bijzonder en vooral tof om de maker van het boek in levenden lijve te ontmoeten en van alles te kunnen vragen!

Inmiddels zitten de leerlingen volop in het maakproces en presenteren ze over enkele weken de performances aan elkaar.

OPEN Rotterdam bij open lesdag MT010

Zaterdag 18 november was de open lesdag en wat was het een geslaagde dag! OPEN Rotterdam kwam ook langs en maakte een korte reportage en verslag van de open lesdag.

MT010 te gast bij Omroep Wetering

Donderdag 9 november 2017 was locatieleider Priscilla Mahadew samen met twee van onze stoere leerlingen Joppe en Luke te gast bij Omroep Wetering. Voor de zomervakantie was Priscilla Mahadew al op de radio bij Omroep Wetering te horen. Nu mochten we terug voor een super leuk follow-up interview om meer te vertellen over MT010.

Vacature

Wegens pensionering van de huidige directeur zoekt het College van Bestuur van LMC Voortgezet Onderwijs voor de scholengroep De Theaterhavo/vwo, Havo/vwo voor Muziek en Dans en De Mavo voor Theater MT010 per 1 februari 2018 een enthousiaste en inspirerende directeur.
Klik hier voor de functieprofiel.

Schrijf je in voor de open lesdag op 18 november

Op zaterdag 18 november 2017 kun je zelf ervaren hoe het is om leerling te zijn op MT010. In een ochtend of middag mag je meedoen met lessen spel, zang en dans, maak je kennis met onze toffe docenten en leerlingen, en nog veel meer. Onze open lesdag wil je dus écht niet missen!

Let op: De inschrijving voor de open lesdag is gesloten. Je bent van harte welkom op de open dag op zaterdag 13 januari 2018 van 10.00-16.00 uur.

Een fantastisch MT010 introductiekamp!

Wauw….ons allereerste MT010 introductiekamp in Baarle- Nassau was een groot succes!

Het was een prachtige herinnering voor de brugklassers en docenten.
Vanaf maandag 28 augustus 2017 gaan we echt aan de slag!
Groepsfoto MT010- schoolkamp
De Mavo voor Theater feestelijk ingeluid!

 

Vrijdag 9 juni is de eerste Mavo voor Theater van Nederland in Rotterdam officieel ingeluid. Met een kennismakingsavond tussen leerlingen, ouders en het schoolteam werd de Mavo voor Theater, afgekort MT010 feestelijk gestart. De Mavo voor Theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. Vanaf september start deze unieke middelbare school met twee brugklassen in het Hofpleintheater.De Mavo voor Theater voelt voor vele leerlingen en ouders als een warm bad. Eindelijk is er nu een school speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies en een fascinatie voor theater.

Trisha van Leeuwen begint na de zomervakantie op De Mavo voor Theater: “Ik heb voor MT010 gekozen omdat ik musicals fantastisch vind en ik er nog meer van wil leren. Ik ben super blij dat er nu een mavo voor theater is en ik nu al iets met theater kan doen. Ik heb er megaveel zin in!

Tijdens de kennismakingsavond was er, naast de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, uiteraard ruimte voor theater. Zo volgden ouders samen met hun kind een les spel of dans en kon er geproefd worden van hoe het er straks aan toegaat op MT010. Naast de reguliere vakken krijgen leerlingen op De Mavo voor Theater ook 8 uur in de week les in zang, spel en dans.

Priscilla Mahadew, locatieleider op De Mavo voor Theater: ”MT010 is een unieke school waar leerlingen begeleid zullen worden naar een volwaardig mavodiploma. Alle profielen worden aangeboden en dit aanbod biedt goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Daarbij zal het een school zijn waar leerlingen samenwerken met gelijkgestemden. Een dynamisch geheel van kinderen die allemaal dezelfde passie voor theater koesteren onder leiding van een pionierend team met ervaring. Houd ons goed in de gaten Rotterdam, dit is pas het begin!

Verlaat inschrijven

Misschien kom je er nu pas achter dat vanaf september 2017 een nieuwe Mavo voor Theater – MT010 in Rotterdam start en wil je je heel graag inschrijven voor deze toffe school. Neem dan contact op met het MT010 kantoor via +31 (0)6 20 33 28 76 of vul het contactformulier in. Dan bekijken en bespreken we samen de mogelijkheden voor het inschrijven.
De inschrijvingen voor MT010 zijn geopend!

Jeej 😀 Vanaf nu kan je je inschrijven voor De Mavo voor Theater, MT010!
Ga naar het online inschrijfformulier en schrijf je in om auditie te doen. Inschrijven voor de auditie kan tot en met 30 maart 2017.
Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en de uitkomst van het kennismakingsgesprek, volgt de officiële inschrijving.