Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over MT010

Schrijf je in voor de open lesdag op 18 november

Op zaterdag 18 november 2017 kun je zelf ervaren hoe het is om leerling te zijn op MT010. In een ochtend of middag mag je meedoen met lessen spel, zang en dans, maak je kennis met onze toffe docenten en leerlingen, en nog veel meer. Onze open lesdag wil je dus écht niet missen!

Schrijf je hier in voor de ochtend (10.00-12.00 uur) of middag (14.00-16.00 uur). Begin november ontvang je dan via de mail meer info over de open lesdag.

Een fantastisch MT010 introductiekamp!

Wauw….ons allereerste MT010 introductiekamp in Baarle- Nassau was een groot succes!

Het was een prachtige herinnering voor de brugklassers en docenten.
Vanaf maandag 28 augustus 2017 gaan we echt aan de slag!

Klik hier voor meer kampfoto’s.

Groepsfoto MT010- schoolkamp

De Mavo voor Theater feestelijk ingeluid!

Vrijdag 9 juni is de eerste Mavo voor Theater van Nederland in Rotterdam officieel ingeluid. Met een kennismakingsavond tussen leerlingen, ouders en het schoolteam werd de Mavo voor Theater, afgekort MT010 feestelijk gestart. De Mavo voor Theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. Vanaf september start deze unieke middelbare school met twee brugklassen in het Hofpleintheater.

De Mavo voor Theater voelt voor vele leerlingen en ouders als een warm bad. Eindelijk is er nu een school speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies en een fascinatie voor theater.

Trisha van Leeuwen begint na de zomervakantie op De Mavo voor Theater: “Ik heb voor MT010 gekozen omdat ik musicals fantastisch vind en ik er nog meer van wil leren. Ik ben super blij dat er nu een mavo voor theater is en ik nu al iets met theater kan doen. Ik heb er megaveel zin in!

Tijdens de kennismakingsavond was er, naast de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, uiteraard ruimte voor theater. Zo volgden ouders samen met hun kind een les spel of dans en kon er geproefd worden van hoe het er straks aan toegaat op MT010. Naast de reguliere vakken krijgen leerlingen op De Mavo voor Theater ook 8 uur in de week les in zang, spel en dans.

Priscilla Mahadew, locatieleider op De Mavo voor Theater: ”MT010 is een unieke school waar leerlingen begeleid zullen worden naar een volwaardig mavodiploma. Alle profielen worden aangeboden en dit aanbod biedt goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Daarbij zal het een school zijn waar leerlingen samenwerken met gelijkgestemden. Een dynamisch geheel van kinderen die allemaal dezelfde passie voor theater koesteren onder leiding van een pionierend team met ervaring. Houd ons goed in de gaten Rotterdam, dit is pas het begin!

 

Verlaat inschrijven

Misschien kom je er nu pas achter dat vanaf september 2017 een nieuwe Mavo voor Theater – MT010 in Rotterdam start en wil je je heel graag inschrijven voor deze toffe school. Neem dan contact op met het MT010 kantoor via +31 (0)6 20 33 28 76 of vul het contactformulier in. Dan bekijken en bespreken we samen de mogelijkheden voor het inschrijven.

De inschrijvingen voor MT010 zijn geopend!

Jeej 😀 Vanaf nu kan je je inschrijven voor De Mavo voor Theater, MT010!
Ga naar het online inschrijfformulier en schrijf je in om auditie te doen. Inschrijven voor de auditie kan tot en met 30 maart 2017.
Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en de uitkomst van het kennismakingsgesprek, volgt de officiële inschrijving.

Hofplein en LMC starten nieuwe en unieke middelbare school: De Mavo voor Theater

Vanaf schooljaar 2017-2018 is Rotterdam een zeer unieke middelbare school rijker. In september 2017 start in het onlangs vernieuwde Hofpleintheater aan de Benthemstraat De Mavo voor Theater, afgekort MT010. De nieuwe middelbare school voor leerlingen met een fascinatie voor theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs.

Het verlangen naar een mavo voor theater is er vanuit Hofplein altijd al geweest. Nu is het eindelijk zover en heeft Hofplein wederom in LMC Voortgezet Onderwijs een samenwerkingspartner gevonden. Elf jaar geleden startten zij samen ook De Theaterhavo/vwo aan de Pieter de Hoochweg. De Mavo voor Theater is echter een aparte en nieuwe school op een nieuwe locatie, speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies die naar een kleine, goede en uitdagende school willen.

Les in spel, zang en dans
Midden in de wereld van theater krijgen de leerlingen op De Mavo voor Theater naast de reguliere vakken ook 6 tot 8 uur in de week les in spel, zang en dans. Om toegelaten te worden tot De Mavo voor Theater dienen leerlingen eerst auditie te doen. Hierbij wordt gekeken naar aanleg en eventueel talent, maar vooral doorzettingsvermogen en motivatie zijn erg belangrijk.