Een bijzonder project: De politie op MT010

Op De Mavo voor Theater – MT010 wordt een reeks aan projecten aangeboden die onze allereerste brugklassers zullen voorbereiden op goed en plezierig burgerschap. Midden in Rotterdam naar school gaan, is uiteraard een uitgelezen kans om kinderen-die ook van verder weg komen-, optimaal voor te bereiden op hun status als wereldburger.Wij zijn ons bewust van een mogelijke extra stap die zij hierin moeten maken tegen de achtergrond van huidige beeldvorming over de politie. De NRC kopt dat deze beeldvorming in handen is van de camera en dat is tot op zekere hoogte waar. Op MT010 vinden wij echter dat beeldvorming gepaard gaat met bewustwording van een eigen mening, een eigen visie en deze zijn gekoppeld aan kennis.

In dit project staat de uitwisseling van kennis dus centraal. De leerlingen hebben zelf aangegeven dat zij vinden dat zij weinig weten van de grote organisatie binnen de politie en reclassering en dat zij dolgraag vragen zouden willen stellen die uiteenlopen van nieuwsgierigheid naar situaties tot aan gespecificeerde vragen over scholing en kerncapaciteiten van politiemedewerkers.

Binnen dit project stellen wij dan ook graag een uitwisseling van onwetendheid en nieuwsgierigheid van het jonge kind versus het verhaal van de échte ervaringsdeskundige centraal. Om wereldburgers wereldwijs te maken schakelt MT010 dan ook graag mankracht in met deze expertise en vandaag 28 mei is een project gestart: De politie op MT010. Enthousiaste leerlingen die ondanks de hoge temperaturen geboeid en nieuwsgierig vragen stellen aan medewerkers van politie en reclassering. Leerlingen beschrijven het project als leerzaam en écht tof!