Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over MT010

Een bijzonder project: De politie op MT010

Op De Mavo voor Theater – MT010 wordt een reeks aan projecten aangeboden die onze allereerste brugklassers zullen voorbereiden op goed en plezierig burgerschap. Midden in Rotterdam naar school gaan, is uiteraard een uitgelezen kans om kinderen-die ook van verder weg komen-, optimaal voor te bereiden op hun status als wereldburger.Wij zijn ons bewust van een mogelijke extra stap die zij hierin moeten maken tegen de achtergrond van huidige beeldvorming over de politie. De NRC kopt dat deze beeldvorming in handen is van de camera en dat is tot op zekere hoogte waar. Op MT010 vinden wij echter dat beeldvorming gepaard gaat met bewustwording van een eigen mening, een eigen visie en deze zijn gekoppeld aan kennis.

In dit project staat de uitwisseling van kennis dus centraal. De leerlingen hebben zelf aangegeven dat zij vinden dat zij weinig weten van de grote organisatie binnen de politie en reclassering en dat zij dolgraag vragen zouden willen stellen die uiteenlopen van nieuwsgierigheid naar situaties tot aan gespecificeerde vragen over scholing en kerncapaciteiten van politiemedewerkers.

Binnen dit project stellen wij dan ook graag een uitwisseling van onwetendheid en nieuwsgierigheid van het jonge kind versus het verhaal van de échte ervaringsdeskundige centraal. Om wereldburgers wereldwijs te maken schakelt MT010 dan ook graag mankracht in met deze expertise en vandaag 28 mei is een project gestart: De politie op MT010. Enthousiaste leerlingen die ondanks de hoge temperaturen geboeid en nieuwsgierig vragen stellen aan medewerkers van politie en reclassering. Leerlingen beschrijven het project als leerzaam en écht tof!

Leerlingen werken aan LEF en verrassen publiek in het centrum van Rotterdam met Dans!

Op donderdagmiddag 19 april werd het winkelend publiek en de mensen op diverse terrassen in het centrum van Rotterdam verrast met een dansperformance van leerlingen van De Mavo voor Theater- MT010. Vol enthousiasme dansten ze voor het stadhuis, de Koopgaat, de Lijnbaan en Stadhuisplein om de dansspecialisatie die volgend schooljaar op de school gekozen kan worden, te promoten.

Filmcredits: Chris de Krijger
Muziek: Yolanda Adams – I believe

Vanaf schooljaar 2018-2019: De Dansspecialisatieklas 

Vanaf aankomend schooljaar 2018-2019 start MT010 met een dansspecialisatieklas. In deze klas heb je elke week zes uur dans en twee uur theater. Het hoofdvak van de dansspecialisatie is Urban dans. De andere dansmodules die daarnaast worden aangeboden zijn heel divers en zorgen voor een brede oriëntatie. Denk aan moderne dans, jazz, musical, ballet, improvisatie, werelddans en nog veel meer. Ook volg je korte modules zang voor een allround ontwikkeling.

In deze DANSSPECIALISATIE-klas kun jij je vanuit de samenwerking met MT010, optimaal oriënteren op de MBO dansopleiding.

Kortom: Is dansen jouw passie? Wil je méér dansen dan je nu al doet? Jezelf ontwikkelen als danser en unieke dansmoves creëren? Méér dansen…beter leren dansen….omdat dansen jouw droom is? Wil jij én jouw middelbare school tijd én jouw fascinatie voor dans combineren?

Meld je dan hier aan voor de auditie op woensdag 16 mei.

Succesvolle open dag

Zaterdag 13 januari was onze grote open dag. We mogen terugzien op een geslaagde dag met vele enthousiaste bezoekers.
Bekijk hier enkele foto’s van de open dag en lees hier het bericht van OPEN ROTTERDAM over onze succesvolle open dag.

Naar de première Woef Side Story

De afgelopen week voor de Kerstvakantie was een drukke, maar super leuke en gezellige week! Naast de afsluiting van het multidisciplinair project “Rotterdam in Beeld” zijn onze leerlingen van de week ook nog eens naar de première geweest van Woef Side Story. En dat was zeker een feestje!

Afsluiting project: “Rotterdam in Beeld”

Woensdag 20 december was de afsluiting van het multidisciplinair project “Rotterdam in Beeld”. Tijdens de afsluiting presenteerden de leerlingen hun performance en Gyz La Riviere kwam kijken! Super leuk natuurlijk!

De afgelopen weken hebben de leerlingen eigen performances gemaakt. Als inspiratiebron maakte ze gebruik van het Rotterdamse stripboek Rome’dam van Gyz.

Een meet & greet met kunstenaar en maker van “Rome’dam” Gyz La Rivière

Op woensdag 6 december kregen de leerlingen van MT010 bezoek van niemand minder dan de Rotterdamse kunstenaar en maker van het stripboek “Rome’dam” Gyz La Rivière.

De leerlingen zijn dit blok gestart aan een multidisciplinair project: “Rotterdam in beeld”. In 5 weken gaan de leerlingen in groepjes een eigen performance maken vanuit zang, dans en/of spel. Als inspiratiebron maken ze gebruik van het Rotterdams stripboek “Rome’dam” van Gyz.
Het was dan ook wel erg bijzonder en vooral tof om de maker van het boek in levenden lijve te ontmoeten en van alles te kunnen vragen!

Inmiddels zitten de leerlingen volop in het maakproces en presenteren ze over enkele weken de performances aan elkaar.

OPEN Rotterdam bij open lesdag MT010

Zaterdag 18 november was de open lesdag en wat was het een geslaagde dag! OPEN Rotterdam kwam ook langs en maakte een korte reportage en verslag van de open lesdag.

MT010 te gast bij Omroep Wetering

Donderdag 9 november 2017 was locatieleider Priscilla Mahadew samen met twee van onze stoere leerlingen Joppe en Luke te gast bij Omroep Wetering. Voor de zomervakantie was Priscilla Mahadew al op de radio bij Omroep Wetering te horen. Nu mochten we terug voor een super leuk follow-up interview om meer te vertellen over MT010.

Vacature

Wegens pensionering van de huidige directeur zoekt het College van Bestuur van LMC Voortgezet Onderwijs voor de scholengroep De Theaterhavo/vwo, Havo/vwo voor Muziek en Dans en De Mavo voor Theater MT010 per 1 februari 2018 een enthousiaste en inspirerende directeur.
Klik hier voor de functieprofiel.

Schrijf je in voor de open lesdag op 18 november

Op zaterdag 18 november 2017 kun je zelf ervaren hoe het is om leerling te zijn op MT010. In een ochtend of middag mag je meedoen met lessen spel, zang en dans, maak je kennis met onze toffe docenten en leerlingen, en nog veel meer. Onze open lesdag wil je dus écht niet missen!

Let op: De inschrijving voor de open lesdag is gesloten. Je bent van harte welkom op de open dag op zaterdag 13 januari 2018 van 10.00-16.00 uur.

Een fantastisch MT010 introductiekamp!

Wauw….ons allereerste MT010 introductiekamp in Baarle- Nassau was een groot succes!

Het was een prachtige herinnering voor de brugklassers en docenten.
Vanaf maandag 28 augustus 2017 gaan we echt aan de slag!
Groepsfoto MT010- schoolkamp
De Mavo voor Theater feestelijk ingeluid!

 

Vrijdag 9 juni is de eerste Mavo voor Theater van Nederland in Rotterdam officieel ingeluid. Met een kennismakingsavond tussen leerlingen, ouders en het schoolteam werd de Mavo voor Theater, afgekort MT010 feestelijk gestart. De Mavo voor Theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. Vanaf september start deze unieke middelbare school met twee brugklassen in het Hofpleintheater.De Mavo voor Theater voelt voor vele leerlingen en ouders als een warm bad. Eindelijk is er nu een school speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies en een fascinatie voor theater.

Trisha van Leeuwen begint na de zomervakantie op De Mavo voor Theater: “Ik heb voor MT010 gekozen omdat ik musicals fantastisch vind en ik er nog meer van wil leren. Ik ben super blij dat er nu een mavo voor theater is en ik nu al iets met theater kan doen. Ik heb er megaveel zin in!

Tijdens de kennismakingsavond was er, naast de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, uiteraard ruimte voor theater. Zo volgden ouders samen met hun kind een les spel of dans en kon er geproefd worden van hoe het er straks aan toegaat op MT010. Naast de reguliere vakken krijgen leerlingen op De Mavo voor Theater ook 8 uur in de week les in zang, spel en dans.

Priscilla Mahadew, locatieleider op De Mavo voor Theater: ”MT010 is een unieke school waar leerlingen begeleid zullen worden naar een volwaardig mavodiploma. Alle profielen worden aangeboden en dit aanbod biedt goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Daarbij zal het een school zijn waar leerlingen samenwerken met gelijkgestemden. Een dynamisch geheel van kinderen die allemaal dezelfde passie voor theater koesteren onder leiding van een pionierend team met ervaring. Houd ons goed in de gaten Rotterdam, dit is pas het begin!

Verlaat inschrijven

Misschien kom je er nu pas achter dat vanaf september 2017 een nieuwe Mavo voor Theater – MT010 in Rotterdam start en wil je je heel graag inschrijven voor deze toffe school. Neem dan contact op met het MT010 kantoor via +31 (0)6 20 33 28 76 of vul het contactformulier in. Dan bekijken en bespreken we samen de mogelijkheden voor het inschrijven.
De inschrijvingen voor MT010 zijn geopend!

Jeej 😀 Vanaf nu kan je je inschrijven voor De Mavo voor Theater, MT010!
Ga naar het online inschrijfformulier en schrijf je in om auditie te doen. Inschrijven voor de auditie kan tot en met 30 maart 2017.
Op basis van het advies van je basisschool, de uitslag van de auditie en de uitkomst van het kennismakingsgesprek, volgt de officiële inschrijving.